Első lépés az egészséges életmód felé

egeszseges_eletmod_1.jpgHa pár ezer év múlva az akkori tudósok el szeretnék nevezni ezt a korszakot, amiben most élünk valószínűleg műanyag korszaknak fogják hívni, a kőkorszak, vaskorszak, stb. folytatásaként. Műanyag házakban élünk, műanyag ruhákba öltözködünk, műanyagokat kenünk magunkra, hogy fiatalabbnak nézzünk ki, és ami a legrosszabb, hogy mindeközben műanyag ételeket eszünk.

Miért? Mert másra nem jutó időnk, hiszen egész nap dolgozunk, hogy megvegyük magunknak a műanyagokat. Ne csodálkozunk tehát, hogy egyre több olyan betegség üti fel a fejét, amit őseink ezelőtt száz évvel még hírből sem hallottak. Egyre többen veszik ezt észre, és próbálnak lemondani a műanyag életről, és visszatérni a természetes dolgokhoz.kutyulva.gif

Persze mondhatnánk, hogy a műanyag dolgok nagy előnye, hogy nem a természetes anyagokat károsítjuk, így védjük a körülöttünk lévő élő természetet. De sajnos ez nem igaz. A természetes anyagok mértékletes használata sokkal kisebb sebet ejt a természetanyánkon, mint a töménytelen mennyiségű műanyag gyártása, használata és kiselejtezése. Persze műanyagokra is szükség van, hiszen kényelmessé és egyszerűbbé teszi az életünket.

Azonban meg kell találnunk az egyensúlyt a kettő között, és van olyan része az életünknek, ahonnan teljesen száműznünk kell a mesterséges anyagokat, ha egészséges és harmonikus életet szeretnénk élni. Az ételekben semmi keresnivalója a műanyagnak, hiszen ezt a szerveztünk nem tudja feldolgozni, viszont annál több kárt tehetnek a sejtjeinkben. Az egészség életmód legfontosabb eleme tehát a megfelelő, műanyagmentes táplálkozás, és természetesen a rendszeres testmozgás.