Így óvjuk meg az egészségünket!

egeszseg.jpgEgyre több olyan betegség tűnik fel napjainkban, amit pár évtizeddel ezelőtt még nem is ismertek az orvosok, vagy ha volt is rá példa, az is csak elvétve. Ezeket gyakran nevezik civilizációs betegségeknek is, hiszen a modern civilizáció, a kényelmes élet váltotta ki a megjelenésüket.

Egyik oka az egészségtelen életmód, amit folytatunk. Nem mozgunk eleget, nem figyelünk oda a helyes táplálkozásra. Persze a mértéktelen környezetszennyezés is nagyban hozzájárul ezen betegségek kialakulásához. Hogy lehet ez tenni? Az egyik legegyszerűbb módja a drasztikus életmódváltás. A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás az egyik alapvető feltétele az egészséges életnek.

Nem csak arra kell figyelnünk azonban, hogy mikor és mennyit eszünk, hanem arra is, hogy mit fogyasztunk. A félkész, gyorsfagyasztott ételek tele vannak mesterséges íz és színfokozókkal, tartósítószerekkel és egyéb mű dolgokkal. Ezeket minél inkább hanyagolnunk kell, ha egészségesen akarunk étkezni. Lassan ott tartunk, hogy ha természetes alapanyagokból akarunk főzni egy jó ételt, akkor csak abban bízhatunk, amit mi saját magunk termelünk meg.

Az áruházakban megvásárolt zöldségek és gyümölcsök sem mentesek a mesterséges termékektől, hiszen a termesztésük során rengeteg műtrágyát, rovar- és gyomirtót, valamint egyéb, úgynevezett növényvédő szert juttatnak ki a földekre, amelyek bekerülnek a növényekbe is. Persze ma már egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a biogazdaságokból származó vegyszermentes termékek is, de ezekhez gyakran elég nehéz hozzájutni.