Hogyan segítenek egészségünk megőrzésében az algák?

alga1.jpgEgészségünket csak úgy őrizhetjük meg, ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, és ha rendszeres mozgást is beiktatjuk a mindennapi teendőink közé. Az étrend összeállításánál nem csak arra kell figyelnünk, hogy milyen anyagokat viszünk be a szervezetünkbe, hanem arra is, hogy mit nem.

A fontos ásványi elemeket, vitaminokat pótolni kell. Gyakran a táplálkozás során azonban egyes anyagok túlsúlyba kerülnek, míg más fontos összetevők kimaradnak. Ezért az egyensúly elérése is igen jelentős. Különböző étrend-kiegészítők fogyasztásával könnyen pótolhatjuk azokat a fontos tápanyagokat, amelyek az étkezés során kimaradnak. Az egyik ilyen leghatásosabb és legkomplexebb étrend kiegészítő az algatabletta.

A zöld algák évmilliókkal ezelőtt fejlődtek ki, és azóta is benépesítik a sós és az édesvizeinket egyaránt. Tulajdonképpen a legősibb életformák közé tartoznak. Ez idő alatt a körülmények számtalanszor megváltoztak, és ezek az algák megtanultak igazodni a változásokhoz. Az algakészítmények számtalan betegség esetén segíthetnek a felépülés folyamatában, de az egészséges szervezetek számára is ajánlott a fogyasztásuk, mivel a megelőzésben, valamint a testi és lelki egyensúly megtartásában is jelentős szerepük van.

Ezek a természetes alapanyagokból előállított termékek rengeteg fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak, amely a szervezet számára fontos építő elem lehet. Hogy csak néhány pozitív hatását említsük meg: fokozza a vérkeringést, és csökkenti a vér koleszterin szintjét. Továbbá étvágycsökkentő hatása is van, így a súlyfeleslegtől való megszabadulásban is segítségünkre lehet.