Így zárjuk ki a műanyagokat az életünkből!

muanzag.jpgMinél több műanyaggal vesszük körül magunkat, annál inkább úgy érezzük, hogy szükségünk van a természetes holmikra is. Egy idő után ugyanis igen nyomasztó a műanyagok gyűrűjében élni. Arról nem is beszélve, hogy milyen egészségtelen. Szerencsére egyre többen jönnek erre rá, és egyre többen próbálnak tenni is ellene.

Persze a természetes dolgokat nem mindig könnyű beszerezni, de azért nem is lehetetlen. Az ételt megtermelhetjük magunknak a kertben. Persze ahhoz, hogy természetesnek mondhassuk a kertben megtermelt növényeket kerülnünk kell a vegyszerek, gyomirtók és műtrágyák használatát. Mint ahogy az állattenyésztés során is érdemes kerülni a mesterséges tápokat és egyéb kiegészítőket.

De a természetes holmik beszerzése nem csak az ételre vonatkozhat. Öltözhetünk természetes anyagokból készült ruhákba, a műszálas öltözetek helyett. Ezek kenderből, lenből, gyapjúból és még számtalan más természetes anyagból készülhetnek. Nem okoznak allergiás kiütéseket, és az előállításuk nincs is olyan romboló hatással a környezetre, mint a műszálak előállítása. Házakat is építhetünk természetes anyagokból, amelyek így igen praktikusak és gazdaságosak lesznek.

A vályogtéglából épül házak nyáron hűvösek, télen melegek. Így kevesebbet kell légkondira és fűtésre költeni. De ma már a szalmabála házak is nagyon népszerűek, amelyek szintén rengeteg előnnyel rendelkeznek. A természetes anyagok a betegségekből való kilábalásban is segítségünkre vannak. A gyógynövények hatóanyagait másolták le, és készítették el mesterséges körülmények között a gyógyszergyárak is.