Műfenyőt vagy igazit díszítsünk karácsonykor?

fenyofa.jpgBár a téli ünnepeknek már vége, azért mégis érdemes kicsit górcső alá venni a karácsonyi jelképek legismertebbikét, a fenyőfát. Gyakran felvetődik ugyanis a kérdés, hogy akkor most igazi fenyőt díszítsünk karácsonykor, vagy vásároljunk műfenyőt. Persze a legtöbb esetben érdemes ragaszkodni a természetes dolgokhoz, de nem minden áron.

Rengeteg fenyőcsemete pusztul el a tél során, csak azért, hogy pár napig vidámságot hozzon a családi fészekbe. De sajnos a kivágott fák pótlásáról már nem mindig gondoskodunk. Persze a karácsonyi hangulathoz hozzátartozik a természetes fenyőillat, valamint a lakásban elszóródott fenyőtű sokasága is. De számos előnye van a műfenyő használatának is.

Elég egyszer megvenni, és évekig pompás karácsonyfát állíthatunk a segítségével. Nem kell minden évben azzal kínlódni, hogy méretre vágjuk a fát, és belefaragjuk a talpába. Arról nem is beszélve, hogy a faárusnál is órákat tölthetünk kel, mire kiválasztjuk a legszebb fenyőfát. A műfenyő nem fogja elhullatni a levelét, így nem lesz tele az egész lakás fenyőtűvel, amit igen nehéz eltávolítani a szőnyegből. De természetesen megvannak a hátrányai is a műfenyőnek, mint szinte mindennek, ami nem természetes. A

lakás bár szépen fog kinézni, nem lesz jellegzetes fenyőillat. Ez még a különböző illatosítók sem pótolhatják. De akkor mi a megoldás? A válasz nagyon egyszerű: a cserepes fenyő. Ez ugyanis kiültethető az ünnepek után a kertbe, ahol évtizedekig fog még pompázni. Következő évben már akár a kertben is feldíszíthetjük, ha nem szeretnénk újabb fát vásárolni.