Természetes szigetek az otthonunkban

termeszetes_szigetek.jpgA természet szépségei kellemes érzésekkel töltik el az embereket, ezért szükségünk van rá nap, mint nap. Szerencsések azok, akiknek az otthonuk egy erdő mellett van, vagy más természet közeli helyen élnek. De mit tehetnek azok, akik a betondzsungel közepén találtak lakást maguknak, de szeretnék kicsit természetesebbé tenni.

Nos, számtalan módszer van arra, hogy a város közepén levő lakásunk hangulatát feldobjuk kicsit, és becsempésszük a természet egy kis szeletét. Ha van kertje háznak, amiben élünk, akkor egy kis díszkert kialakításával, esetleg egy kerti tóval igen hangulatos zugot hozhatunk létre. De ha a panel foglyai vagyunk, akkor is van lehetőség a természetesség fokozására. Számtalan olyan növényt ismerünk, amely a balkonládákban érzik igazán jól magukat.

Ezek segítségével az erkélyen egy valódi kis menedéket hozhatunk létre. Ha azt szeretnénk, hogy hasznot is hozzon a kis sziget, amit megalkottunk magunknak, akkor érdemes egy két haszonnövényt is ültetni a balkonládába. Egyes paradicsom és paprika fajták igen jó termést produkálnak így is, ha megfelelően gondozzuk. A fűszer- és gyógynövények termesztésére is kiváló hely az erkély.

A lakásban is tarthatunk egy-két növényt, amely kevésbé fényigényes. A citrusfélék igen jól viselik a szobában való nevelést. Hogy még természetesebben hasson a lakásunk, a növények mellett állatok tartásával is próbálkozhatunk. Egy igényesen berendezett akvárium vagy terrárium igazi gyöngyszeme lehet az otthonunknak. Aki pedig szeret madárcsicsergésre ébredni, az a papagájok tartásával is próbálkozhat.