A szellemi frissesség megőrzése természetes módszerekkel

ginkgo_biloba.jpgSzervezetünk rendszerei idővel elkezdenek leépülni, vagy legalábbis csökken a megújulási képességük. Ez számtalan problémához vezethet, de általában van természetes segítség minden ilyen jelenségre. Idősebb korban sokan panaszkodnak arra, hogy egyre feledékenyebbek lesznek, romlik a memóriájuk.

Ez a romlás lelassítható, sőt akár meg is fordítható az egyik legősibb gyógynövény segítségével. A páfrányfenyő, vagy ahogy jobban ismerik a Ginkgo biloba, hatóanyagai igen jó hatással vannak a memóriára. A ginkgo fa Dél-Ázsiában honos, viszont ma már az egész világon megtalálható. Gyakran találkozhatunk vele botanikus kertekben, arborétumokban, parkokban és díszkertekben is. Jellegzetes legyezőszerű leveleiről nagyon könnyen felismerhető.

Semmilyen más növénnyel nem téveszthető össze. A ginkó leveléből készült tea nem csak a szellemi frissesség megőrzésében segíthet. Számos más pozitív hatása is van, ami miatt gyakran alkalmazzák a természetgyógyászatban. Többek között a visszértágulatok és fekélyek kezelésre is alkalmazzák. A memória megőrzésében úgy tud segíteni, hogy serkenti az agy vérellátását, ezáltal fokozza annak működését. Ezt a tulajdonságát a levelekben felgyűlő flavonoidoknak köszönheti, amelyek értágító hatással rendelkeznek.

A természetgyógyászati szaküzletekben és a bioboltokban is számtalan olyan készítményt lehet vásárolni ma már, amely Ginkgo biloba kivonatot is tartalmaz, így segítségünkre lehet a szellemi frissesség fokozásban és megőrzésében. Nem csak az idősek számára ajánlott az ilyen készítmények szedése, hanem bárkinek, aki szeretné a memóriáját fejleszteni.