Egészséges ételek

ebed.jpgMinden édesanya, háziasszony arra törekszik, hogy a lehető legfinomabb ételekkel lássa el a családját, hiszen ezt látta annak idején a saját édesanyjától, nagymamájától is. Így gyakran készíti el azokat a finomságokat, amelyekkel őt kényeztették gyerekkorában. Azonban neki már nagyon oda kell figyelnie arra, hogy milyen alapanyagokat használ ezeknek az ételeknek az elkészítéséhez.

Minden esetben törekednie kell arra, hogy a természetes, vegyszermentes alapanyagokat vásárolja meg, illetve a gyümölcsöket, zöldségeket is úgy válassza ki vásárláskor, hogy azok semmiféle vegyszerrel ne legyenek kezelve. Szerencsés esetben élnek még a szülei, akiknek a kertjében megteremnek ezek a finomságok, és adott esetben a saját fáról leszedett gyümölcsökből készítheti el a család számára a lekvárokat, vagy tárolhat el télire zöldségeket.

Ha ez már nem lehetséges, akkor marad a piac, de onnan is inkább a kisebb, ám teljesen egészséges gyümölcsöket érdemes megvennie. A süteményeket saját kezűleg süti meg a szorgalmas háziasszony, ezek általában nem úgy néznek ki, mint a cukrászdákban kapható társaik, azonban lényegesen finomabbak és egészségesebbek. Vannak, akik minden hétvégén sütnek legalább egyfajta finomságot, hiszen a fejlődésben lévő gyermekeik hamar kiürítik a tepsit.

Ahhoz, hogy télen is finom, gyümölcsös süteményeket süthessen, kis dobozokba eltárolva fagyaszt le ehhez való gyümölcsöket, így például akár karácsonyra is elkészítheti az igazi finomságot, a málnatortát. De minden erőfeszítése eredményes, ami gyermekei szép fejlődésében látszik meg leginkább.